Dia Mundial de l'Activitat Física

Quan: 06-04-2017
Categoria: Altres

La inactivitat física és un dels principals factors de risc de mortalitat a nivell mundial.

L'OMS, informa que la inactivitat física és un dels principals factors de risc de patir malalties no transmissibles (ENT), com les malalties cardiovasculars, el càncer i la diabetis.

No sigui dels que diuen "Estic molt ocupat i l'activitat física requereix molt de temps"

Una orientació, segons les recomanacions de l'OMS, sobre l'activitat física a realitzar per adults de 18 a 64 anys d'edat, seria:

  • Practicar almenys 150 minuts setmanals d'activitat física moderada, o almenys 75 minuts setmanals d'activitat física intensa, o una combinació equivalent entre activitat moderada i intensa.
  • Per obtenir més beneficis per a la salut s'ha d'arribar a 300 minuts setmanals d'activitat física moderada, o el seu equivalent.

Convé realitzar les activitats d'enfortiment muscular 2 o més dies a la setmana i de tal manera que s'exerciten grans conjunts musculars.

L'activitat física no és només fer exercici, inclou les activitats realitzades en treballar, jugar i viatjar, les tasques domèstiques i les activitats recreatives. El simple fet de desplaçar-se d'un lloc a un altre o com a part de la feina, també és beneficiós per a la salut.

Per què interessa?

  • millora l'estat muscular i cardiorespiratori;
  • millora la salut òssia i funcional;
  • redueix el risc d'hipertensió, cardiopatia coronària, accident cerebrovascular, diabetis, diferents tipus de càncer (com el càncer de mama i el de còlon) i depressió;
  • redueix el risc de caigudes i de fractures vertebrals o de maluc; i és fonamental per a l'equilibri energètic i el control de pes.

RECORDI
L'activitat física -tant moderada com intensament és beneficiosa per a la salut.
Es considera activitat física qualsevol moviment corporal produït pels músculs esquelètics que exigeixi despesa d'energia.

Sol·licita'ns informació

Utilitza el formulari per a posar-te en contacte amb nosaltres.

Contacta amb nosaltres