Risc d'exposició a camps electromagnètics (Reial Decret 299/2016)

Quan: 04-02-2019
Categoria: Altres

En diversos entorns de treball (zona o equips de treball) pot existir el risc d'exposició a camps electromagnètics, el risc ha d'estar avaluat.

Aquest Reial decret 299/2016 es refereix al risc per a la salut i la seguretat dels treballadors a causa dels efectes biofísics directes coneguts i als efectes indirectes causats pels camps electromagnètic. Transposa la Directiva Europea EU-35 va / 2013 i s'enquadra en el marc de la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals. Al ell, s'estableix la necessitat d'avaluar el risc per exposició a camps electromagnètics.

En funció de la freqüència dels camps electromagnètics aquesta legislació marca els límits als quals una persona pot estar exposada (Valors Límits d'Exposició) i els Nivells d'Acció. Així mateix, estableix que s'ha de posar en marxa un Pla d'Acció quan se superen les dites Nivells d'Acció.

És important conèixer que determinats treballadors / es, amb sensibilitats especials, poden ser especialment sensible a aquest risc, com són, les persones portadores de dispositius mèdics implantables (marcapassos, desfibril·ladors, bombes d'insulina, etc.). També s'han de considerar els casos de dones embarassades.

L'empresari ha d'avaluar els riscos que es deriven dels camps electromagnètics en el lloc de treball, de manera que puguin definir-se i posar-se en pràctica les mesures necessàries per reduir els riscos, en cas d'haver-los. Per a aquesta avaluació, Sp | activa podrà assessorar-lo i oferir-li la realització del servei i amb això podrà prendre les decisions que puguin requerir-se.

En cas d'existència del risc, s'ha d'eliminar a l'origen o reduir-se al nivell més baix possible, tenint en compte els avenços tècnics i la disponibilitat de mesures per al control del risc en el seu origen.

Sol·licita'ns informació

Utilitza el formulari per a posar-te en contacte amb nosaltres.

Contacta amb nosaltres