16 d’octubre. Dia Mundial de la Reanimació Cardiopulmonar

Dia Mundial del RCP. 16 d'Octubre
Altres

És fonamental comptar amb personal capacitat en primers auxilis

Nombrosos estudis a nivell mundial donen suport als beneficis de la reanimació cardiopulmonar (RCP), evidenciant la seva necessitat en tots els àmbits, inclòs el laboral. Una intervenció ràpida pot augmentar significativament les possibilitats de supervivència i reduir-ne les seqüeles.

A les empreses, és fonamental comptar amb personal capacitat en primers auxilis, tal com ho estableix l'article 20 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, i, preferiblement, també a RCP.

La RCP és necessària davant d'una Parada Cardiorespiratòria (PCR) o quan es presenta una de les dues situacions (parada cardíaca o respiratòria).

El seu objectiu és mantenir la circulació sanguínia i proporcionar prou oxigen per preservar el funcionament dels òrgans vitals. Això s'aconsegueix mitjançant el massatge cardíac i la respiració de boca a boca.

La RCP té com a finalitat evitar la mort per dany irreversible d'òrgans crucials (cor, cervell, pulmons) mentre s'aborda la causa que va provocar la parada i s'avança a les diferents baules de la cadena de supervivència.

Logo brand

.   .